Laden ....

KUNSTGEBIT EN KLIKGEBIT

Veel mensen hebben het zelf niet eens in de gaten, wanneer de gebitsprothese niet meer goed functioneert. Maar monden veranderen ongemerkt door de jaren. Kaken slinken bijvoorbeeld, en dan kan de gebitsprothese problemen geven. Ga daarom regelmatig op controle bij uw eigen tandarts. Die kent de historie van uw mondsituatie en uw kunstgebit. Dat is wel zo vertrouwd.

In het huidige zorgstelsel worden de kosten voor een kunstgebit meestal voor 75% vergoed. Een aanvullende verzekering kan (een deel van) de overige 25% vergoeden.

Na vijf jaar is het verstandig een nieuw kunstgebit te overwegen. Bij ernstige klachten wordt door de meeste verzekeraars een nieuwe gebitsprothese ook binnen deze vijf jaar vergoed.

 

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit wordt ook wel overkappingsprothese genoemd. Het is een kunstgebit dat op meerdere implantaten in uw onder- of bovenkaak wordt vastgeklikt.  Een klikgebit zit stevig vast, maar is voor u als patiënt eenvoudig uitneembaar (b.v. om te reinigen).

 

 

Voordelen klikgebit

  • U heeft weer een vrij gehemelte (niet in geval van gewone prothese in bovenkaak). Dit betekent meer smaak en gevoel
  • Het proces van slinking van het kaakbot en het invallen van de wangen wordt voorkomen
  • Een klikgebit is zeer gemakkelijk te reinigen
  • U kunt weer zorgeloos lachen, praten en eten
  • Een klikgebit wordt vanuit de basisverzekering vergoed m.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico
  • Wij verzorgen de aanvraag bij uw zorgverzekeraar

Voor wie is een klikgebit?

Een kunstgebit kan verschillende klachten veroorzaken. Toch hebben in Nederland meer dan 2 miljoen mensen een kunstgebit. Bij verlies van tanden of kiezen kan men onzeker worden. Het kunstgebit kan los gaan zitten doordat het  kaakbot slinkt. Praten en kauwen wordt hierdoor moeilijker en het tandvlees kan geïrriteerd raken en/of pijn gaan doen. Door de huidige tandheelkundige technieken hoeft u niet langer met een pijnlijk of loszittend kunstgebit rond te lopen. Een klikgebit biedt de oplossing voor iedereen die weer voluit wil lachen en lekker uit eten wil gaan.

Vergoeding door de zorgverzekering van een klikgebit

Wij hebben vanaf dit jaar, 2023, geen overeenkomsten met zorgverzekeraars betreft kunstgebitten. Dit omdat zorgverzekeraars tarieven hanteren die ver onder de wettelijk bepaalde NZA tarieven liggen. Daar kunnen wij simpelweg geen goede zorg en een goed product voor leveren. Gevolg is dat u als patiënt een grotere eigen bijdrage heeft dan voorheen. Dit houdt in dat u ongeveer een derde van de kosten zelf moet betalen en ongeveer twee derde komt uit de verzekering.

Design & Realisatie: RdH-Design | © Mondzorgcentrum Leek | | Privacy en Cookie verklaring