Laden ....

IMPLANTOLOGIE

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een blijvende én functionele oplossing in geval van ontbrekende tanden of kiezen. Een tandimplantaat met een kroon, brug of kunstgebit vormt een goede basis voor elk werkstuk, waardoor het geheel weer aanvoelt als uw eigen tanden. Tanden en kiezen op implantaten zijn niet van echt te onderscheiden.

Een implantaat, een soort schroefje gemaakt van titanium,  is een lichaamsvriendelijke, veilige en permanente vervanging van de tandwortel en wordt in de kaak aangebracht. Het lichaam zal dit meestal zonder moeite accepteren. Titanium implantaten kunnen tientallen jaren mee gaan, mits goed onderhouden. Op het implantaat wordt b.v. een kroon, een brug  of een kunstgebit (een kunstelement) geplaatst. Om het schroefje vormt zich in enkele maanden nieuw botweefsel en tandvlees waarna het tandimplantaat net zo stevig zit als een natuurlijke tandwortel.

Voorwaarden voor het plaatsen van tandimplantaten

Implantaten kunnen worden geplaatst wanneer het kaakbot is uitgegroeid (in principe vanaf 18-20 jaar). Er dient voldoende kaakbot aanwezig te zijn.

Vele toepassingen met tandimplantaten

Een klikgebit of volledig vast gebit op implantaten is een comfortabele oplossing als u alle tanden of kiezen mist. Maar ook als u één of meerdere tanden of kiezen mist, kunnen kronen en bruggen op basis van implantaten een structurele oplossing bieden. Zijn zowel uw tand als uw tandwortel beschadigd, dan kunnen we deze het beste vervangen door een brug of een tandheelkundig implantaat met daarop een kroon. De tandarts bekijkt samen met u wat voor u de beste oplossing is.

Design & Realisatie: RdH-Design | © Mondzorgcentrum Leek | | Privacy en Cookie verklaring